-
Nicolaj Wium
Chokolademager og biavler
Nicolaj Wium er oprindeligt uddannet Civ.Ing i Kemi.
Han er Danmarksmester i fyldt chokolade (2021) og har i de sidste 20 år fremstillet chokolader til salg på torvet i Helsingør hver lørdag formiddag. Her sælger han også honningen fra sine bistader ved Hyldehuset. Han har 50 stader at se til, underviser i biavl og har skrevet både bøger og artikler om emnet.
Biavl for begyndere - teori og praksis
Lær om livets gang i bistadet og oplev teori blive til praksis i skolebigården
Lær at passe dine egne bier til glæde for dig selv og vores fælles natur.
TEORI
Kurset består dels af en teoretisk del, der afholdes over fem mandage i marts og april måned. Her gennemgåes biernes liv, fra æg
til bien dør af alderdom. Desuden er der gennemgang af stade typer og metoder
til afhjælpning af sygdomme.
PRAKSIS
Herefter følger en praktisk del (slut april til midt august) i Kronborg Østre Birks Biavlerforenings skolebigård, hvor du kan følge og arbejde med foreningens bier.
AT HOLDE BIER
I Nordsjælland er der ikke store marker,
hvorfor staderne typisk står i folks egne haver. Antallet af stader er 2 - 5.
De
fleste har honning til eget brug og til gaver til bekendte.
NB Man kan godt tage på ferie i sommertiden når man holder bier
Nummer
43400 - Biavl for begyndere - teori og praksis
Første mødegang
mandag den 10.03.25 kl. 18:00 - 20:00
Adresse
Skolen ved Rønnebær Allé, Egevænget 6, 3000 Helsingør
Se på kort
mandag den 10.03.25
Kl. 18:00 - 20:00
Nicolaj Wium
Egevænget 6, 3000 (Klasselokale 63)
Se på kort
mandag den 17.03.25
Kl. 18:00 - 20:00
Nicolaj Wium
Egevænget 6, 3000 (Klasselokale 63)
Se på kort
mandag den 24.03.25
Kl. 18:00 - 20:00
Nicolaj Wium
Egevænget 6, 3000 (Klasselokale 63)
Se på kort
mandag den 31.03.25
Kl. 18:00 - 20:00
Nicolaj Wium
Egevænget 6, 3000 (Klasselokale 63)
Se på kort
mandag den 07.04.25
Kl. 18:00 - 20:00
Nicolaj Wium
Egevænget 6, 3000 (Klasselokale 63)
Se på kort