Foto: Bente Hoffmann
  • Bente Hoffmann

    Guide/turistfører

    Bente Hoffmann er certificeret guide (turistfører) og cand.phil. i dansk. Hun har på den ene eller den anden måde altid arbejdet med formidling, og det er nu som altid de gode historier, der driver værket. Fortællinger, gerne med et twist, og den gode fælles oplevelse er blevet Bentes mærkesag, og hun har nu egen virksomhed, Slow Tours Copenhagen, som tilbyder byvandringer uden hastværk. På byvandring med Bente får du ”som turist i egen by” det meste med, hvad angår historie, byudvikling, kunst og kultur. Hør Bente fortælle om sine ture HER

Byvandring: Holmen - fra flåde til fristed

Kom med på opdagelse i både det helt nye og det historiske Holmen. Holmen – de 6 kunstige øer i Københavns havn, som er skabt af jord og mudder og affald fra byens gader – var i 300 år den danske flådes hovedbase.
Men sådan er det ikke mere. Det meste af flåden har for længst forladt hovedstaden, og i 2025 er det helt slut med flådens tilstedeværelse på Holmen. Til gengæld er Holmen siden slutningen af 1990’erne blevet et nyt københavnerkvarter med både boliger, Opera og kreative uddannelsesinstitutioner. Og byudviklingen er ikke slut endnu.
Tag med på byvandring gennem den sydlige del af Holmen, hvor vi dykker ned i både det helt nye og det historiske, hvor selv murstenene beretter om fortiden.
Oplev den nye Operapark, som åbnede i oktober 2023, og Papirøen med de gule ’Toblerone’-huse.
Du hører også om fredede og renoverede bygninger fra flådens tid, fx Kanonbådsskurene, Kuglegården og det gamle bådeværft. Og så får du selvfølgelig en mængde gode historier om krudt, kugler og krig, ’Holmens faste stok’ på Danmarks største arbejdsplads og en hel del mere.

Flere ture med Bente Hoffmann
Bente Hoffmann | LOF kurser

Der kommer løbende ny besøg og byvandringer til vores aktuelle oplevelseskatalog - se det hele her Byvandring - Tilmeld dig en ny guidet tur i dag - LOFkurse (lofkurser.dk)

LOF har mange spændende oplevelser i hele Danmark. Du kan se dem her ved at klikke her: oplevdanmark

Praktisk info

Mødested: Ved Broens Gadekøkken, ud for Strandgade 108, 1401 København K.
https://goo.gl/maps/xQVZB3oLSMrzDHP6A
Byvandringen egner sig ikke for gangbesværede.
Vi går 2 timer, ca 3 km og slutter samme sted, som vi startede

Vi kan benytte et whisper-lydsystem med høretelefoner. Du kan benytte dine egne høretelefoner (med minjack-stik) eller låne et par
Nummer
36121 - Byvandring: Holmen - fra flåde til fristed
Første mødegang
tirsdag den 30.04.24 kl. 16:30 - 18:30
Undervisere
Adresse

Ved Broens Gadekøkken , Strandgade 108, 1401 København K

Se på kort

Mødegange
1
Pris
Almen
DKK 175,00
tirsdag den 30.04.24

Kl. 16:30 - 18:30

Bente Hoffmann

Strandgade 108, 1401 (ud for )

Se på kort