• Kim Greiner
    Skov- og Landskabsingeniør, Globetrotter

    Kim Greiner har i mange år været tilknyttet Landbohøjskolen og dens haver. Men han er også globetrotter, eventyrer, forfatter og fortæller. Kim er faktisk fuld af historier, han samler på dem og de fleste af dem - er sande. På byvandring med Kim Greiner kommer du med på opdagelse i de mangfoldige historier som mennesker og huse fortæller og får måske også et kik med ind i de grønne oaser som Kim ved gemmer sig i baggårdene.

Byvandring: Christianshavn - en helt unik gammel bydel

Kom og kik med ind i krogene

Turen går rundt i denne herlige bydel med mere end 400 år på bagen og vel at mærke stadig med mange af sine gamle huse og miljøer i behold.
På turen får vi historien om denne driftige havneby, der blev bygget på nogle sumpede småholme, som i bedste hollandske stil gennemskæres af de idylliske kanaler.

De to mest markante bygningsværker er de to smukke barokkirker Christians kirken med den underjordiske krypt og Vor Frelsers Kirke med det snoede tårn, der indgår i den verdensberømte forfatter Jules Vernes "Rejsen til Jordens indre". Hvodan kan det mon hænge sammen?

Alt har ikke altid været den rene idyl på Christianshavn og vi får historien om Børnehuset, der udviklede sig til Tugt- Rasp- og Forbedringshuset, der bestemt ikke var egnet for børn, og hvor ingen blev forbedret.

Undervejs på turen besøger vi nogle af de idylliske gårde bl.a. hvor Tordenskjold slog sine folder, og i en anden gård skal vi besøge den underskønne "Jægerinde" i den persiske have. Vi stopper også op ved "Huset på Christianshavn", "Rottehullet", Kvindefængslet, den verdensberømte "Eifel Bar", "Færgecafeen" med mågeskrig på toilettet, "Lille Mølle" på "Løvens Bastion", "Sofiebadet" mm.
Og hvorfra stammer mon navnene på nogle af bygningerne som Lagkagehuset, Hornfisken, Spegepølsen, Ørkenfortet og Det hvide snit?

NB der kommer løbende ny besøg og byvandringer til vores aktuelle oplevelseskatalog - se det hele her: https://lofkurser.dk/oplevelser-og-foredrag/besog-og-byvandringer

LOF har mange spændende oplevelser i hele Danmark. Du kan se dem her ved at klikke her: oplevdanmark

Praktisk info

Turen tager ca. 2 timer - begynder og slutter på Christianshavns Torv.

Se retningslinjer vedr. Covid-19 her lofkurser.dk/covid-19
Nummer
26136 - Byvandring: Christianshavn - en helt unik gammel bydel
Første mødegang
fredag den 30.09.22 kl. 13:00 - 15:00
Undervisere
Adresse

Christianshavns Torv,

Se på kort

Mødegange
1
Pris
Almen
DKK 150,00
fredag den 30.09.22

Kl. 13:00 - 15:00

Kim Greiner

2300 (ved Grønlænderkajakken)

Se på kort