Allan Mylius Thomsen
  • Allan Mylius Thomsen

    Byhistoriker og skribent

    Thomsen stod i lære hos B&W i 1960'erne og blev senere uddannet reklametegner og manuskriptforfatter på Filmskolen. Under sin uddannelse på Filmskolen begyndte han at skrive om byhistorie i lokalaviser. Siden da har han lavet radio- og tv-udsendelser samt udgivet 28 bøger hovedsagligt om Københavns historie. Han fungerer også som turguide på Dyrehavsbakken og særligt på forskellige byvandringer i det historiske København med temaer som fx de berømte værtshuse Toga og Hviids Vinstue.

Byvandring: Frederiksberg med Allan Mylius Thomsen

Frederiksberg opstår først som selvstændig kommune i 1857, da den skilles af sognefællesskabet med Hvidovre.
Byhistorikeren Allan Mylius Thomsen vil fortælle historien om området, hvor der tidligere lå både landsbyen Solbjerg, Christian IV’s Ladegård og de 20 hollandske Amagerbønders bebyggelse ved Allégade.
Men krige og misvækst udryddede efterhånden de hollandske Amagerbønder, der solgte deres gårde til velhavende københavnere.

Herudover skal vi også hører historien om den fremvoksende kongelige sommerhusbebyggelse, der startede ved prinsessegården ved den nuværende Frederiksberg Runddel, og fortsatte fra 1697 med begyndelsen til Frederiksberg Have.
Det førte slottet, kongelig beboelse, sommerhusbebyggelse, forlystelser og restauratører til området, der fra 1901 udviklede sig til selvstændig bydel og kommune, omkranset af Københavns Kommune på alle sider.
Vi mødes på Frederiksbergs Runddel, slentrer lidt ind i Frederiksberg have, en tur op af Frederiksberg Allé, nedad Pile Allé og hen forbi bl.a. Lorry, Grock og andre minder fra bydelens store forlystelsestid.
Der bliver tid til en genstand under vejs. 

Flere ture med Allan Mylius Thomsen HER

Der kommer løbende ny besøg og byvandringer til vores aktuelle oplevelseskatalog - se det hele HER

LOF har mange spændende oplevelser i hele Danmark. Du kan se dem her ved at klikke her: oplevdanmark

Praktisk info

Der holdes en hvilepause undervejs hvor der er tid til en genstand
Drikkevarer for egen regning.
Turen slutter
Nummer
36110 - Byvandring: Frederiksberg med Allan Mylius Thomsen
Første mødegang
torsdag den 30.05.24 kl. 11:00 - 13:00
Undervisere
Adresse

Frederiksberg Runddel,

Se på kort

Mødegange
1
Pris
Almen
DKK 175,00
torsdag den 30.05.24

Kl. 11:00 - 13:00

Allan Mylius Thomsen