Thomsen stod i lære hos B&W i 1960'erne og blev senere uddannet
reklametegner og manuskriptforfatter på Filmskolen. Under sin uddannelse på
Filmskolen begyndte han at skrive om byhistorie i lokalaviser. Siden da har han
lavet radio- og tv-udsendelser samt udgivet 28 bøger hovedsagligt om Københavns
historie. Han fungerer også som turguide på Dyrehavsbakken og særligt på
forskellige byvandringer i det historiske København med temaer som fx de berømte
værtshuse Toga og Hviids Vinstue.
Byvandring: I øllets
Alle drak øl - fra vugge til grav. Øl har mennesket kendt til i omkring 7.000 år. På Christian 4's tid var der 116 bryggerier indenfor voldene i København. Alle drak øl, fra spædbørn til oldinge. Byhistorikeren og ølskribenten Allan Mylius Thomsen tager os med på en tur gennem det gamle København i øllets fodspor. Vi hører om klostrenes munke- og nonneøl. Om hvordan kirkerne lejede bryggerudstyr ud, til bryggere, der ikke havde råd til de dyre kobberkedler. Hvordan Bryggerlauget, der bliver stiftet i 1525, bliver et af byens mest magtfulde laug. Vi hører om de mange små bryggergårde, bryggeteknikken og også det importerede øl, der ofte var af langt bedre kvalitet. Vi kommer forbi Carlsbergs vugge og besøger det eneste bryggeri, der i dag findes indenfor den gamle voldlinje. Turen går op i det gamle bryggerkvarter omkring Pisserenden, hvor den første pilsnerøl blev brygget i Danmark.