• Bente Hoffmann

    Guide/turistfører

    Bente Hoffmann er certificeret guide (turistfører) og cand.phil. i dansk. Hun har på den ene eller den anden måde altid arbejdet med formidling, og det er nu som altid de gode historier, der driver værket. Fortællinger, gerne med et twist, og den gode fælles oplevelse er blevet Bentes mærkesag, og hun har nu egen virksomhed, Slow Tours Copenhagen, som tilbyder byvandringer uden hastværk. På byvandring med Bente får du ”som turist i egen by” det meste med, hvad angår historie, byudvikling, kunst og kultur.

    )

Byvandring: Nordvest i fortid og fremtid

Besøg Nordvestkvarteret - i forvandling

Københavns Nordvestkvarter er, trods sit blakkede ry, et interessant bekendtskab, når man kigger nærmere efter. Det er netop, hvad vi gør på denne byvandring, som er både historisk og aktuel.
Vi starter ved Nordvests mest imponerende og ikoniske bygningsværk, Grundtvigs Kirke, bygget af 5 millioner håndslebne mursten og med kirkestole, som blev en klassiker i moderne dansk møbeldesign.
Herefter går vi gennem Københavns yngste kirkegård, Bispebjerg, og du får beretninger om nogle af vores kendte forfædre og -mødre, som er stedt til hvile her. Turen gennem kirkegården fører os direkte ud i et af de NV-områder, som i disse år skifter ham gennem en storstilet områdefornyelse.
Oplev Nordens største gadegalleri med 2.000 kvadratmeter kunst fordelt på 16 husgavle og biblioteket, der ligner en stak gyldne bøger. Kvarteret gamle industribygninger har fået nyt liv og kreative beboere. Og på Dortheavej støder vi på Bjarke Ingels Groups lyse og åbne byggeri, som giver det meste andet almennyttige boligbyggeri baghjul.

Praktisk info

NB Der skal bæres mundbind i Grundtvigs Kirke 

Mødested: https://goo.gl/maps/AVZymyu4vWwfdf7V8
Byvandringen egner sig ikke for gangbesværede. Vi går ca. 3,5 km. Vi slutter på Frederiksborgvej v. Dortheavej. Det vil være muligt at drikke kaffe e.l. for egen regning efter turen. Bente Hoffmann kan anvise et sted i nærheden.De til enhver tid gældende covid19-retningslinjer fra sundhedsmyndighederne angående deltagerantal og afstand overholdes. Desuden bruger vi et whisper-lydsystem med høretelefoner, så det er let at holde afstand og alligevel kunne høre alt. Du kan benytte dine egne høretelefoner (med minjack-stik) eller låne et par. Alt udstyr bliver afsprittet mellem brug.

Se Covid-19 retningslinjer her https://lofkurser.dk/information/retningslinjer-for-kursister
Nummer
16108 - Byvandring: Nordvest i fortid og fremtid
Første mødegang
onsdag den 28.04.21 kl. 11:00 - 13:00
Undervisere
Adresse

Grundtvigs Kirke, På Bjerget 14 B, 2400 København NV

Se på kort

Mødegange
1
Pris
Almen
DKK 150,00
onsdag den 28.04.21

Kl. 11:00 - 13:00

Bente Hoffmann

På Bjerget 14 B, 2400 (Foran Kirken)

Se på kort