• Lars Ringholm

    Journalist og forfatter

    Historien er ikke kun årstal og kongerækker. Historien er beretningen om levende mennesker, hvordan de satte præg på deres samtid og bidrog til fremtiden. Som journalist og forfatter tager Lars Ringholm udgangspunkt i den gode historie, det dramatiske højdepunkt og bestræbersig på at skabe en levende og spændende historie, med sans for detaljen og fakta. Men aldrig på kompromis med respekten for de mennesker, der skabte historien.

    )

Lars Ringholm: Dronning Victoria - Imperiets hersker

Kulturcafe Lindehuset

Velkommen til Kulturcafe Lindehuset i Fredensborg
Lars Ringholm fortæller: Blot 19 år gammel besteg Victoria i 1837 den britiske trone efter sin onkel, William 4. I 64 år skulle hun regere det britiske imperium, der i magt og storhed kulminerede netop i hendes regeringstid. Imperiet, hvor solen aldrig gik ned.
At det blev hende, der skulle sætte sig på den britiske trone, er en af historiens store tilfældigheder. I 1817 døde prinsesse Charlotte Augusta, datter af den senere George 4., i barselsseng. Imperiet stod uden tronarving, så George 3.s sønner fik travlt med at finde passende ægtefæller. I dette kapløb blev det Victoria, der blev født som arving til imperiet.
Men Victorias liv var fyldt med drama og tragedie. I 1861 mistede hun sin forgudede gemal, prins Albert. Resten af sit liv bar hun sorg og hoffet var præget af hendes dystre sind. ”We Are not Amused”, er nok det mest kendte og meget sigende citat.
Hun arrangerede med fast hånd sine ni børns ægteskaber og blev kaldt ”Europas Bedstemor”. Hun ønskede at knytte de europæiske kongehuse tæt sammen for derved at sikre freden og stabiliteten i Europa.
Samarbejde mellem LOF og Lindehuset

Praktisk info

Der kan købes billet på dagen i Lindehuset - hvis der er plads
Kaffe og kage kan tilkøbes.

Se retningslinjer vedr. Covid-19 her lofkurser.dk/covid-19
Nummer
20015 - Lars Ringholm: Dronning Victoria - Imperiets hersker
Første mødegang
fredag den 17.09.21 kl. 13:00 - 15:00
Undervisere
Adresse

Lindehuset, Jernbanegade 28 B, 3480 Fredensborg

Se på kort

Mødegange
1
Pris
Almen
DKK 125,00
fredag den 17.09.21

Kl. 13:00 - 15:00

Lars Ringholm

Jernbanegade 28 B, 3480 (Salen)

Se på kort