• Michael Arvedlund
    Madentusiast og MSc PhD i havbiologi
    Michael har i over 30 år med stor begejstring lavet mad til sig selv og andre både i professionelt og privat regi. Mange års arbejdsophold som biolog i Sydøstasien bl.a. Thailand, Malaysia, Indonesien, Singapore og Japan har med lokale kokkes vejledning dannet basis for Michaels store viden om og interesse for asiatisk mad.
    Michael har desuden et bestået Harvard Kokkekursus på sit CV


Gå med: Raadvads historie og Fruen på Raadvads knivfabrik

En oplevelsesorienteret vandring i det smukke naturområde.
Raadvad er et ud af en række tidlige industrianlæg, der blev anlagt langs Mølleåen nord for København, hvor man udnyttede åens vand som kraftkilde. Området kaldes ofte for den danske industris vugge.

Raadvad by ligger usædvanligt smukt ved Dyrehavens nordv estlige hjørne. Den isolerede beliggenhed var med til at gøre Raadvad by til et lille samfund med værksteder, boliger, skole og kro. I 1986 blev knivfabrikken gennemgribende restaureret og indrettet til et center for bevaring af gamle håndværk. Raadvad by’s bygninger er fredet.

Vores guide er oldebarn til den tidligere Frue på Raadvad knivfabrik, Marie Brincker, og Raadvad knivfabriks daværende direktør, Gustav Brincker. Brinckerne var driftige forretningsfolk, der kom til Danmark i 1800-tallet fra Tyskland. De købte bl.a. Raadvad knivfabrik.

Som barn fik vores guide mange personlige historier om Raadvad knivfabrik fortalt af oldemor Marie Brincker - en karismatisk og stærk personlighed med et meget smittende højt humør. Udover rollen som Fruen på Raadvad knivfabrik var Marie Brincker stolt af at have været en af Københavns først danselærerinder, indenfor det der dengang var kendt som ”moderne dans” - bl.a. vals og two-step. Vores guide mener at have arvet sin store interesse for dans og musik fra sin oldemor.

Gustav og Marie Brincker byggede arbejderboligerne til Raadvad knivfabriks arbejdere, der før 1912 boede i telte i den del af Dyrehaven, der ligger op til Raadvad by (efter Eremitageslottet mod nord). Vi hører om Raadvad by og knivfabriks lange historie og nyder Raadvad by’s ualmindeligt smukkes natur, ser kunstnerkollektivet og naturskolen, der begge i dag har til huse i det der engang var Raadvad knivfabrik.

Vi går en tur rundt i området - bl.a langs Mølleåen og op til Eremitageslottet, og tilbage til Raadvad by igen. Vi slutter ved Raadvad Kro hvor der er mulighed fore at få en kop kaffe og et stykke kage (ikke inkluderet i turprisen). 
Turen er også velegnet til folk der går langsomt. 

LOF har mange spændende oplevelser i hele Danmark.
Du kan se dem ved at klikke her: oplevdanmark

Praktisk info

HUSK madpakken, drikkevand, gode vandresko og kikkert.
Vi går 5-6 km i roligt tempo, men afpasser distancen efter den fremmødte gruppe, interesser og spørgsmål. Vi stopper op når der er noget at se på.

Parkeringspladser forfindes
Offentlig transport via Lyngby St. Buslinjerne 182 og 183 stopper ca 3 km fra Raadvad by.

Frokost eller kaffe http://www.raadvadkro.dk/
Nummer
30422 - Gå med: Raadvads historie og Fruen på Raadvads knivfabrik
Første mødegang
søndag den 11.06.23 kl. 13:00 - 16:00
Undervisere
Adresse

Raadvad Kro, Svenskevej 52, 2800 Kongens Lyngby

Se på kort

Mødegange
1
Pris
Almen
DKK 175,00
søndag den 11.06.23

Kl. 13:00 - 16:00

Michael Arvedlund

Svenskevej 52, 2800 (ved)

Se på kort