Hvordan er det at modtage onlineundervisning - Birthe fortæller

Hvordan er det at modtage onlineundervisning - Birthe fortæller

Hvordan er det egentligt at deltage på et onlinehold? Og hvad savner man allermest? Hør Birthe fortælle om sine oplevelser.

12. februar 2021

Birthe er 71 år og har gået til italiensk ved LOF siden 2017. Hun bor i Holte, men er troligt kørt til Helsingør en gang om ugen for at gå til italiensk. Men det fik en brat ende, da Coronaen indtog Danmark i februar 2020, og det ikke længere var muligt at møde op til fysisk undervisning. 

Heldigvis blev det muligt at modtage undervisningen via Skype og det tilbud sprang Birthe på med det samme. 

"Det har taget lidt tilvænning at skulle have online undervisning - det kræver en anden disciplin, når man alle sidder foran skærmen. Man skal lige huske at mute sig selv, så der ikke pludselig er en hund i baggrunden der gør, " griner Birthe og fortsætter:

"Selvom jeg er 71 år har jeg ikke oplevet nogen problemer med online undervisningen. Det har fungeret fint med Skype og Silvia er god til at skrive noter, så man har dem, mens man modtager undervisning".

Ved spørgsmålet om, hvad hun savner mest ved online undervisning kommer svaret prompte:

"Det sociale! Der er ingen tvivl om, at det jeg savner mest er at mødes med de samme mennesker hver uge. Det er den samme gruppe, jeg har gået til italiensk med, siden jeg startede i 2017, og man lærer jo hinanden at kende. Så jeg savner, at man kan se hinanden fysisk. Og selvom man godt kan følge med i hinandens liv og sludre lidt på Skype inden undervisningen går i gang, så er det alligevel ikke helt det samme."

Der er dog ingen tvivl om, at så snart det bliver muligt vil Birthe starte på sit "gamle" hold igen. 

"Det bliver dejligt at komme ud af huset - ud til en anden by og se mennesker - det er en af fordelene ved at have fysisk undervisning". 

Til gengæld kan hun godt forestille sig kombinationen af at deltage på både et fysisk hold og et online hold. 

"Fordelen ved det online hold er jo helt klart, at man ikke skal ud af døren for at deltage i undervisningen. Man kan bare sætte sig i sofaen med en kop kaffe og så er man i gang. Så en kombination af et online hold, hvor det er nemt og hurtigt at deltage og et fysisk hold, hvor man mødes og får et socialt boost, vil være helt perfekt". 

 

Silvia Gilli nomineret som Årets Underviser ved Aftenskolernes Pris

  • 31. oktober 2019 - Kunne du tænke dig at gå til italiensk med en af Danmarks allerbedste undervisere? Vi er så glade for at kunne offentliggøre at vores italie...

Snak med underviser Silvia Gilli om fjernundervisning i Corona-tiden

  • 8. april 2020 - Vi har sat italiensk underviser Silvia Gilli stævne til en snak om, hvordan det er at være underviser på distancen.

Online undervisning i accordeon, harmonika og klaver

  • 8. april 2020 - Buzor Nenic underviser under coronakrisen sine elever online, så alle elever kan fortsætte undervisningen - næste som normalt.