Snak med underviser Silvia Gilli om fjernundervisning i Corona-tiden

Snak med underviser Silvia Gilli om fjernundervisning i Corona-tiden

Vi har sat italiensk underviser Silvia Gilli stævne til en snak om, hvordan det er at være underviser på distancen.

8. april 2020

I: Du har nu været i gang med fjernundervisning af dine hold i et par uger. Kan du sige lidt om, hvad den største forskel på fjernundervisning og almindelig klasseundervisning er?

S: Mentalt er fjernundervisning meget krævende for underviseren. Man skal være meget opmærksom på mange mennesker på én gang på en lille skærm, og når man ikke har den fysiske kontakt, kan det være svært at fornemme om alle er med. Jeg kan personligt kun undervisere 3 timer ad gangen.

 

I: Hvad savner du mest fra klasseundervisningen?

S: Jeg savner mest at kunne se folks mimik og kropssprog – det er den nemmeste måde at fornemme om folk er med og det kan være svært at have den fornemmelse gennem skærmen.

 

I: Hvad savner dine elever mest fra klasseundervisningen?
S: Der er ingen tvivl om, at de savner de sociale elementer mest. Ofte har man jo gået til undervisning med den samme gruppe mennesker i flere år og folk opbygger venskaber. Så det er tydeligt, at de mangler den ugentligt kontakt til hinanden. Men så er det godt, at vi har mulighed for fjernundervisningen, så man i det mindste lige kan sige hej til hinanden.

 

I: Hvad er fordelene ved fjernundervisningen?
S: Det er helt klart en fordel at alle kan deltage, selvom de er i karantæne. Man skal ikke ud at køre og man kan få undervisningen fra vante omgivelser. Sætte sig i sin yndlingsstol med en god kop kaffe og modtage undervisningen lige der, hvor det passer en. Og på længere sigt, så giver det god mening med fjernundervisningen, da mange rejser meget på mine hold. Så vil man kunne modtage undervisningen selvom man er på ferie.

 

I: Hvilket program bruger du til fjernundervisningen?
S: Jeg bruger Skype – det fungerer rigtigt godt og vores kursister kender det i forvejen. Jeg kører fuldstændigt det samme pensum, som hvis vi havde haft klassisk klasseundervisning.

Du kan se alle Silvias hold her

Silvia Gilli nomineret som Årets Underviser ved Aftenskolernes Pris

  • 31. oktober 2019 - Kunne du tænke dig at gå til italiensk med en af Danmarks allerbedste undervisere? Vi er så glade for at kunne offentliggøre at vores italie...

Online undervisning i accordeon, harmonika og klaver

  • 8. april 2020 - Buzor Nenic underviser under coronakrisen sine elever online, så alle elever kan fortsætte undervisningen - næste som normalt.

Spansklærer Susana Martos svarer på spørgsmål om undervisning i en tid med corona

  • 1. maj 2020 - Vi har sat spanskunderviser Susana Martos stævne i en snak om, hvordan det er at undervise på en anderledes måde i aftenskolen.