• Bente Hoffmann

    Guide/turistfører

    Bente Hoffmann er certificeret guide (turistfører) og cand.phil. i dansk. Hun har på den ene eller den anden måde altid arbejdet med formidling, og det er nu som altid de gode historier, der driver værket. Fortællinger, gerne med et twist, og den gode fælles oplevelse er blevet Bentes mærkesag, og hun har nu egen virksomhed, Slow Tours Copenhagen, som tilbyder byvandringer uden hastværk. På byvandring med Bente får du ”som turist i egen by” det meste med, hvad angår historie, byudvikling, kunst og kultur. Hør Bente fortælle om sine ture her

  • fullName

    LOF-repræsentant

Byvandring: Prinsesser, prostituerede, koner og kunstnere

Kvindehistorier i Frederiksstaden

Hør kvindehistorier i Frederiksstaden i Københavns centrum. Kom med på en anderledes, historisk byvandring, en tur, hvor det er kvinderne, der er i fokus. Både de kendte og de ukendte, de blide og de stride.
Gys ved beretninger fra Den kongelige Fødsels- og Plejestiftelse, hvor kvinder kunne føde anonymt og gratis – og være prøvekaniner for flokke af lægestuderende med beskidte fingre. Imens troppede de registrerede offentlige fruentimmere op på den anden side af gaden, når de – for egen regning – skulle behandles for kønssygdomme.
Hør om danmarkshistoriens sidste officielle, kongelige maitresse, om Christian 9.s markante døtre Dagmar og Alexandra og om Laura Tietgen, der ingen børn fik, men hvis mand efterlod et meget synligt minde over dem begge: Marmorkirken.
Få også historien om stuekoner, kunstnere og andre kvinder, som på den ene eller anden måde har været en del af denne fine københavnske bydels historie.

Mødested ved Gefionspringvandet:
https://goo.gl/maps/2NVggU1vm7CdT9Pe7

LOF har mange spændende oplevelser i hele Danmark. Du kan se dem her ved at klikke her: oplevdanmark

Praktisk info

Mødested ved Gefionspringvandet https://goo.gl/maps/2NVggU1vm7CdT9Pe7 
Byvandringen egner sig ikke for gangbesværede.
Vi går ca. 2,5 km og slutter i Lille Strandstræde ved Nyhavn.

Se retningslinjer vedr. Covid-19 her lofkurser.dk/covid-19

Desuden bruger vi et whisper-lydsystem med høretelefoner, så det er let at holde afstand og alligevel kunne høre alt. Du kan benytte dine egne høretelefoner (med minjack-stik) eller låne et par.
Alt udstyr bliver afsprittet mellem brug. Se her https://lofkurser.dk/nyheder/nyheder-2021/byvandringer-med-god-lyd

Nummer
20114 - Byvandring: Prinsesser, prostituerede, koner og kunstnere
Første mødegang
onsdag den 29.09.21 kl. 10:00 - 11:30
Adresse

Gefionspringvandet, Churchillparken 4, 1263 København K ()

Se på kort

Mødegange
1
Pris
Almen
DKK 150,00
onsdag den 29.09.21

Kl. 10:00 - 11:30

Bente Hoffmann

Churchillparken 4, 1263

Se på kort