• Mig og min moster
    I foråret 2019 gik det op for Marcus Feldthus og hans moster Hanne Feldthus, at de ikke kan redde verden, men at verden heller ikke kan reddes uden dem.
    Det blev begyndelsen på en lang serie af samtaler og undersøgelser, som de sammen gjorde til en podcast, hvor en stadigt voksende lytterskare følger med i deres overvejelser om vores moderne livstil, forbrug, arbejdsliv, og hvad der egentlig får os til at trives.

    Hanne Feldthus er en anerkendt brandingekspert og har stået bag markante kampagner som Polle fra Snave, Jørgen fra Kims, Scandlines Måger og Toyotas værkstedshumor. Hun blev voksen sammen med Yuppierne, der gjorde forbrug og jagten på statussymboler til det centrale i livet. Det gik hun ned med stress over. I dag arbejder hun for bæredygtighed.
    Nevøen Marcus Felthaus blev voksen sammen med klimakrisen og har valgt en livsstil, der er bedre for ham selv og for verden.
    Han er godt nok gået i sin mosters fodspor og har grundlagt sit eget reklamebureau, men han har fokus på at hjælpe bæredygtige virksomheder med at markedsføre grønne produkter.

    De er begge uddannet cand.merc. på CBS og har et indgående kendskab til, hvad der foregår bag den glitrede reklameoverflade, og hvad der får os til at købe, smide væk og købe nyt.

GRATIS: Konstruktiv klimasnak, bæredygtighed og kreativitet på tværs af generationer

Debat - 4 hverdagsdilemmaer

KONSTRUKTIV KLIMASNAK
Klimakrisen er uoverskuelig, den er skræmmende og den kalder på, at vi gør noget og i fællesskab - gør vores indflydelse gældende.

Kom med til en levende debataften hvor vi vil diskutere, hvordan vi hver især kan bidrage med handlinger i vores hverdag.

HANNE OG MARCUS FELDTHUS - TO GENERATIONER
Debatten er ledet af Hanne og Marcus Feldthus der igennem 100 podcast, som går under titlen ”Mig og min moster” har undersøgt klimakrisens mange dilemmaer. De tager denne aften fat i fire konkrete hverdagsdilemmaer og lægger ud med at sætte os ind i, hvad de som to generationer har diskuteret, og hvordan det har påvirket deres liv. Derefter er det er publikums tur til at diskutere dilemmaerne med hinanden.

AFTENENS 4 DILEMMAER

Dilemma 1. Vores personlige CO2-aftryk.

Nevøen Marcus har ved hjælp af en App fundet ud, hvad hans aftryk er. Hvor meget betyder en rejse, en elbil, en vegetarisk diæt etc. Hvad siger mosteren til det? Og hvad har det betydet for deres livsstil?

Dilemma 2. Madspild.

En tredjedel af al mad smides ud igennem hele forsyningskæden. Meget af det hjemme hos os selv. Hør hvor stor forskel, der er på, hvordan mosteren køber ind og laver mad i forhold til nevøen. Vi kan godt afsløre, at de unge har meget at lære.

Dilemma 3. Køb og smid væk.

Vi køber og smider væk som aldrig før. Der kommer hele tiden ny mode og nye smarte dimser. Meget af det er lavet til at gå i stykker og kan ikke repareres. Heldigvis er der ved at ske noget på det område. Hør om de nye bevægelser, og hvordan Marcus og Hanne griber det an i dagligdagen.

Dilemma 4. Hvor skal forandringen komme fra?

Historien viser os, at danske borgere igennem tiden har været dygtige til at tage sagen i egen hånd og løse problemer lokalt, hvorefter politikerne har overtaget de gode ideer.

AKTIV DEBAT
Vær med i debatten, bliv inspireret og byd ind med dine egne klimaoplevelser og ideer til hvordan vi i fællesskab sammen løser udfordringerne.

Praktisk info

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig.
Nummer
30016 - GRATIS: Konstruktiv klimasnak, bæredygtighed og kreativitet på tværs af generationer
Første mødegang
onsdag den 29.03.23 kl. 19:00 - 21:00
Undervisere
Adresse

Humlebæk Bibliotek, Humlebæk Center 40, 3050 Humlebæk

Se på kort

Mødegange
1
Pris
Almen
DKK 0,00
onsdag den 29.03.23

Kl. 19:00 - 21:00

Mig og min moster

Humlebæk Center 40, 3050 (Salen)

Se på kort