• Johnny Lindholm

    Johnny F. Lindholm har en doktorgrad i islandsk sprog og litteratur fra Islands Univeristet i Reykjavík og har i en årrække boet på den nordligt beliggende Atlanterhavsø, hvor han har været tilknyttet en række projekter om islandsk litteratur og håndskrifter ved universitetet. Han har desuden været med til at formidle viden om middelalderhåndskrifterne til islandske folkeskolebørn hele øen rundt.

    Johnny har således gennem en årrække arbejdet professionelt med islændingesagaer og islandske håndskrifter - herunder bidraget til den nye oversættelse af Islændingesagaerne i fem bind - og han arbejder nu som redaktør ved
    Ordbog over det norrøne prosasprog ved Københavns Universitet.

Oldnordisk/norrønt begyndere ONLINE

Sprog og islandsk middelalderlitteratur

Hann stóð svo vel til höggsins! – han stod så godt for hugget! Således svarer skurken Thorgejr kækt i Fostbrødrenes saga, da han bliver spurgt, hvorfor han havde hugget hovedet af en fårehyrde. Fanger den slags djærve og grovkornede humor dig, og interesserer du dig for nordisk mytologi og sagalitteratur, så er dette kursus for dig!

Johnny Lindholm, der har en doktorgrad i islandsk sprog og litteratur og en årrække har boet på Island, vil give en grundlæggende introduktion til norrønt sprog, som blev talt og skrevet på Island i perioden 1200–1500.

Johnny har arbejdet professionelt med islændingesagaer og islandske håndskrifter, herunder bl.a. bidraget til den nye oversættelse af islændingesagaerne, og han vil i løbet af 11 gange forsøge at formidle sin viden og entusiasme om det gamle sprog.

HVAD INDEHOLDER UNDERVISNINGEN
På kurset vil du komme til at lære den grundlæggende grammatik at kende, ligesom vi vil læse udvalgte tekststykker både fra sagaer og fra den nordiske mytologi, fx Thors rejse til Udgårsloke. Du får indblik i norrøn litteratur på originalsproget og får således mulighed for at opleve den besynderlige blanding af humor, sværkamp og kærlighed, som den islandske middelalderlitteratur giver os på helt tæt hold.

Dette hold er nyt og har opstart i januar 2024.

HVEM ER KURSET HENVENDT TIL
Kurset henvender sig til begyndere, og der forudsættes ikke kendskab til islandsk sprog. Det vil ikke desto mindre være en fordel med et basiskendskab til grammatik i almindelighed, fx gennem kendskab til et andet fremmedsprog, men det er ikke noget krav.

Du er velkommen på kurset hvad enten din interesse primært er mytologien, den nordiske kultur, litteraturen eller sproget.

HVORDAN DELTAGER MAN ONLINE
Du deltager i et online hold via din computer eller tablet gennem platformen Zoom, hvor du kan se og høre, stille spørgsmål og tale med din lærer og de andre kursister.  Det er nemt at bruge Zoom, og du får tilsendt et link du bare skal klikke på for at deltage.


DIVERSE:
Dette hold er et online hold. I januar tilbyder LOF et gratis introduktionskursus i teknikken for at modtage undervisningen online.  Nyt Introhold til online undervisning fredag den 26. januar fra kl. 14.30-15.00. Se hold 36705.


Vil du se vores øvrige online sproghold, så klik her: onlinesprogogkommunikation


Praktisk info

Dette kursus i norrønt er et helt nyt hold, der starter i januar 2024.

Vær opmærksom på at der kan være udgifter til bøger eller andre undervisningsmaterialer. Afvent med at købe materiale, til du har været til første mødegang.

Før holdet starter vil man modtage et link til kurset og introduktion i hvordan det teknisk fungerer. Hvis du tilmelder dig efter holdstart, kontakt da LOF for at få et link, så du kan deltage i undervisningen via Zoom.

Nummer
36507 - Oldnordisk/norrønt begyndere ONLINE
Første mødegang
torsdag den 01.02.24 kl. 19:00 - 20:30
Undervisere
Adresse

Online undervisning,

Se på kort

Mødegange
13
Ny pris (hold er startet)
Almen
DKK 300,00 1950,00
torsdag den 01.02.24
Er blevet afholdt
torsdag den 08.02.24
Er blevet afholdt
torsdag den 22.02.24
Er blevet afholdt
torsdag den 29.02.24
Er blevet afholdt
torsdag den 07.03.24
Er blevet afholdt
torsdag den 14.03.24
Er blevet afholdt
torsdag den 21.03.24
Er blevet afholdt
torsdag den 04.04.24
Er blevet afholdt
torsdag den 11.04.24
Er blevet afholdt
torsdag den 18.04.24
Er blevet afholdt
torsdag den 25.04.24
Er blevet afholdt
torsdag den 02.05.24

Kl. 19:00 - 20:30

Johnny Lindholm

(Zoom3)

torsdag den 16.05.24

Kl. 19:00 - 20:30

Johnny Lindholm

(Zoom3)