Lær oldnordisk/norrønt

Når du er tilmeldt et sproghold, kan du deltage på 2 sprog og kun betale for 1. Dette gælder for hold indenfor samme sprog. Man betaler for det dyreste og det er med forbehold for,  at der stadig er pladser på holdet. Denne ordning gælder dog ikke for grammatikhold og for online hold. Tilmeld dig de ekstra hold på 4926 0288.

Sorter efter

torsdag den 01.02.24

Oldnordisk/norrønt begyndere ONLINE

  • Venteliste
  • ONLINE
  • Er startet - kl. 19:00 - 20:30 om torsdagen
Underviser 

Hann stóð svo vel til höggsins! – han stod så godt for hugget! Således svarer skurken Thorgejr kækt i Fostbrødrenes saga, da han bliver spurgt, hvorfor han havde hugget hovedet af en fårehyrde. Fanger den slags djærve og grovkornede humor dig, og...

Se hold og info

Hann stóð svo vel til höggsins! – han stod så godt for hugget! Sådan svarer skurken Thorgejr kækt i Fostbrødrenes saga, da han bliver spurgt, hvorfor han havde hugget hovedet af en fårehyrde. Fanger den slags djærve og grovkornede humor dig, og interesserer du dig for nordisk mytologi og sagalitteratur, så skulle du overveje at deltage på et kursus i norrønt/oldnordisk!

Norrønt eller oldnordisk var det sprog man talte på Island i middelalderen og det sprog de islandske sagaer er skrevet på.

Kurset i Norrønt og oldnordisk er for nybegyndere, og man behøver ikke at have et kendskab til islandsk for at deltage på kurset. Det er dog en fordel, at man kender til sprog og grammatik for at være med. 

Når man lærer norrønt, får man indsigt i sprogets udvikling. Så hvis man synes det er sjovt at vide, hvordan ordene og grammatikken har forandret sig gennem tiden, er det oplagt at forsøge sig med at læse udpluk at de gamle tekster på originalsproget, som vi gør her på kurset. 

Man vil også have glæde af kurset, hvis man interesserer sig for nordisk mytologi og sagalitteratur. Der er en særlig tone og humor til stede i sagaerne, og man kan forestille sig, hvordan litteraturen er blevet brugt som underholdning i de mørke vinteraftener på Island i middelalderen. 

Deltag på et sprogkursus

Sprogkurser

Kom tættere på lokalbefolkningen. Det bliver lidt sjovere at rejse, når man kender sproget.

Se alle sprogkurser her...

Online sprogkurser

Lær sprog online. LOF's online sprogkurser er effektiv undervisning på små hold.

Se alle kurser her...