• Michael Arvedlund
    Madentusiast og MSc PhD i havbiologi
    Michael har i over 30 år med stor begejstring lavet mad til sig selv og andre både i professionelt og privat regi. Mange års arbejdsophold som biolog i Sydøstasien bl.a. Thailand, Malaysia, Indonesien, Singapore og Japan har med lokale kokkes vejledning dannet basis for Michaels store viden om og interesse for asiatisk mad.
    Michael har desuden et bestået Harvard Kokkekursus på sit CV


Gå med: Raadvad by og Dyrehavens natur og biologi

En oplevelsesorienteret vandring gennem det smukke naturområde.
Raadvad by ligger usædvanligt smukt ved Dyrehavens nordvestlige hjørne. Vi går en tur rundt i området - bl.a langs Mølleåen og op til Eremitageslottet og et stykke forbi videre ind i Dyrehaven, og tilbage til Raadvad by igen.

Vi skal opleve naturen og biologien i området. Hvis vi er meget heldige vil vi opleve kampe mellem Dyrehavens kronhjorte.

Landskabet er oprindeligt anlagt for at de danske konger og hof kunne afholde parforcejagt, d.v.s. jagt med hunde, der kulminerede fra middelalderen til slutningen af 1700-tallet. Vejene er anlagt i stjerneform, så jægerne kan stå i vejkrydsene og lettere overskue hundenes jagt på vildtet.

Landskabet er et eksempel på anvendelse af barokke landskabsarkitektoniske elementer i skovområder. Årsagen til optagelsen var formen på det jagtvejssystem som blev anlagt i 1680’erne, da Christian V besluttede også at drive parforcejagt udenfor den åbne Jægersborg Dyrehave. Der er ca. 125 km af jagtveje i de skove, som kom på UNESCOs verdensarvsliste.

Kronhjorten indvandrede til Danmark for 10.000 år siden og er vores største vilde landpattedyr.  Hjorten, hannen, kan måle 140 cm i skulderhøjde og veje 230 kg og udvikler et stort gevir, der skiftes hvert år. Hunnen, der er noget mindre, hedder en hind. Spejlet, som er den del af bagdelen, der omkranser halen, er gulbrunt. Krondyr er som regel mørkebrune, men der findes også hvide.
Hverken Dyrehavens hvide krondyr eller dåvildt er albinoer. De har grå snuder og muler og gråblå øjne, ikke røde som ægte albinoers, og er derfor blot en variant af den almindelige kronhjort. 

I den sidste halvdel af september måned og starten af oktober, genlyder Dyrehaven af dybe brøl, når kronhjortene er i brunst. Det er et spektakulært syn, som tiltrækker mange mennesker.
Dyrehavens dådyr og Sikahjorte er også i brunst i samme periode som kornhjortene.

Til sidst på turen går vi tilbage og slutter ved Raadvad Kro, hvor der er mulighed for at få en kop kaffe og et stykke kage (ikke inkluderet i turprisen). 

NB Turen er oplevelsesorienteret med talrige stop undervejs, hvorved vi oplever naturen og områdets biologi optimalt.    

LOF har mange spændende oplevelser i hele Danmark.
Du kan se dem ved at klikke her: oplevdanmark

Praktisk info

HUSK madpakken, drikkevand, gode vandresko og kikkert.
Vi går 6-8 km i roligt tempo, men afpasser distancen efter den fremmødte gruppe, interesser og spørgsmål. Vi stopper op når der er noget at se på

Parkeringspladser forfindes
Offentlig transport via Lyngby St. Buslinjerne 182 og 183 stopper ca 3 km fra Raadvad by.

Frokost eller kaffe http://www.raadvadkro.dk/
Nummer
30423 - Gå med: Raadvad by og Dyrehavens natur og biologi
Første mødegang
søndag den 18.06.23 kl. 13:00 - 16:00
Undervisere
Adresse

Raadvad Kro, Svenskevej 52, 2800 Kongens Lyngby

Se på kort

Mødegange
1
Pris
Almen
DKK 175,00
søndag den 18.06.23

Kl. 13:00 - 16:00

Michael Arvedlund

Svenskevej 52, 2800 (ved)

Se på kort