La tradition des treize desserts du Sud de France

Lav autentiske franske juleretter

Les treize desserts.
Pourquoi sert-on 13 desserts à Noël et quels sont-ils ?
La tradition des 13 desserts vient de Provence et a des origines religieuses. A Nice on y retrouve la fougasse et autres spécialités locales, comme la tarte de blettes et les oreillettes. Les desserts peuvent être bus avec du vin cuit ou du vin muscat.

Denne aften vil du få et indblik i hvad det traditionelle Sydfranske julebord indeholder af forskellige retter. Et julebord, som er meget anderledes end et dansk julebord.

Hubertine er udover at være fransklærer også uddannet husholdningslærer, så hun vil elske at stå i et køkken og indvie dig i hvordan, man laver nogle af de franske lækkerier.
Denne onsdag skal vi lave 3 ud af de mange retter, som man traditionelt stiller frem i Sydfrankrig ved juletid. Retterne, som vi skal stifte bekendtskab med hedder: la fougasse, la tarte aux blettes og les oreillettes. ´

Vi skal lave 1 af de 13 desserter, som også er på det store julebord og herudover blandt andet også en grøntsagstærte.

Vi spiser maden sammen inden vi går hjem og naturligvis taler vi kun fransk den aften.

Kom og vær med denne aften, som står i Frankrigs tegn.



Praktisk info

Undervisningen vil foregå på fransk.

Inkl. i prisen er råvarer til de 3 retter og lidt vin chaud.
Medbring et forklæde, et viskestykke og eventuelt egne drikkevarer efter ønske.
Nummer
40451 - La tradition des treize desserts du Sud de France
Første mødegang
onsdag den 04.12.24 kl. 17:30 - 21:00
Adresse

Mørdrupskolen, Rugmarken 1A, 3060 Espergærde

Se på kort

Mødegange
1
Pris
Almen
DKK 500,00
onsdag den 04.12.24

Kl. 17:30 - 21:00

Hubertine Van den Berghe Jensen

Rugmarken 1A, 3060 (Hjemkundskab nr. 41)

Se på kort