• Malene Linnemann

  Malene Linnemann har været uddannet rygestopkonsulent siden 2019 og har siden da afholdt mange rygestopkurser i København.

   

  Før da har hun taget en uddannelse i europæisk etnologi på KU. Hun har gennemført kurser i MI (den motiverende samtale).

   

   I 15 år har hun arbejdet med uddannelsesvejledning og studiestøtte. Her har hun haft særlig vægt på de unge som har brug for hjælp til at komme i gang eller videre med deres studieliv, og arbejdet med at fremme motivation har fyldt særlig meget.

   

  Hendes erfaring med formidling og den motiverende samtale er noget hun på mange måder bruger konstruktivt i arbejdet med rygestoppere. Og så har hun selv været storryger, og ved hvor svært det kan være at stoppe.

Rygestop

Rygestop i grupper

Det er nemmere at stoppe med at ryge og vænne sig af med nikotin, hvis man får den rigtige støtte. LOF's kurser i rygestop er gruppeforløb, hvor man gensidigt støtter hinanden. Forløbet er bygget op efter Kræftens Bekæmpelses retningslinjer for rygestop i grupper. Det er en velafprøvet metode, med gode resultater. 

FORLØBET
De første mødegange bruges på at forberede sig grundigt til rygestoppet: Man afklarer sin motivation og forbereder sig på, hvordan man skal takle rygetrangen. Man afklarer motiver for at ryge og får viden om afhængighed, abstinenser og nikotinerstatning.

Et par gange inde i forløbet aftales en stopdato.

De sidste mødegange er en støtte til at fastholde rygestoppet. Man får viden om humørsvingninger, stress og sundhed, forebyggelse af tilbagefald og nedtrapning af nikotinerstatning. Til sidst forberedes tiden fremover.

1. uge: Start på forberedelsen: Introduktion til kurset, afklaring af motivation og rygeprofil.
2. uge: Forbered selve stoppet: Afhængighed, motiver for at ryge, abstinenser og nikotinerstatning. Rygestop aftales som udgangspunkt på en dato, der ligger mellem anden og tredje mødegang.
3. uge: Hjælp til at håndtere risikosituationer: Risikosituationer, belønning, netværk.
4. uge: Fasthold rygestoppet: Risikohåndtering, rygestop og sundhed, fysisk aktivitet, humørsvingninger, stress.
5. uge: Hjælp til fremtiden: Mad og rygestop, forebyggelse af tilbagefald, nedtrapning af nikotinerstatning.
6. uge: Forberedelse af tiden fremover

DELTAGERNE
Kurset er for alle, der ønsker at stoppe med at ryge eller afvænne sig med nikotin, hvad enten det er første gang du forsøger at stoppe eller, du før har forsøgt.

Kurset består i et gruppeforløb, hvor deltagerne gensidigt kan støtte hinanden.

RYGESTOP OG NYE VANER
På LOF’s kurser i rygestop har vi særligt fokus på, hvordan man lader nye gode vaner komme til, som kan være med til at fastholde rygestoppet.

Når du er tilmeldt rygestop, har du mulighed for samtidig at deltage på et af LOF's motionshold.

Praktisk info

Holdet er gratis for rygere i Hillerød og Fredensborg Kommune. 
Nummer
38928 - Rygestop
Første mødegang
tirsdag den 02.04.24 kl. 17:00 - 19:00
Undervisere
Adresse

Aftenskolernes Hus, Søndre Jernbanevej 4 E, 3400 Hillerød

Se på kort

Mødegange
6
Ny pris (hold er startet)
Borger i Fredensborg
DKK 0,00
Borger i Hillerød
DKK 0,00
tirsdag den 02.04.24
Er blevet afholdt
tirsdag den 09.04.24
Er blevet afholdt
tirsdag den 16.04.24
Er blevet afholdt
tirsdag den 23.04.24

Kl. 17:00 - 19:00

Malene Linnemann

Søndre Jernbanevej 4 E, 3400 (Atelier)

Se på kort

tirsdag den 07.05.24

Kl. 17:00 - 19:00

Malene Linnemann

Søndre Jernbanevej 4 E, 3400 (Atelier)

Se på kort

tirsdag den 14.05.24

Kl. 17:00 - 19:00

Malene Linnemann

Søndre Jernbanevej 4 E, 3400 (Atelier)

Se på kort

Motion

Motion

Du kan vælge mellem en række forskellige motionshold fra yoga og pilates til zumba eller seniordans. Der er hold formiddag, eftermiddag og aften, så det er nemt at finde et hold som passer i din hverdag.

Læs mere...

Udendørs motion

Motion i det fri giver en ekstra dimension til træningen. Man nyder den friske luft og indtrykkene fra omgivelserne, hvad enten det foregår i naturen eller en park i byen.

Læs mere...

Online motion

LOF's online motion er live træning på hold. Man sparer transporten og kan træne, der hvor man befinder sig, så det er et godt alternativ i en travl hverdag.

Læs mere...

Flex i Kongevejscenteret

Flex i Kongevejscenteret er pilates, yoga m.m. med fokus på den enkelte. Flex betyder at du frit kan skifte mellem de enkelte hold i ugens løb.

Læs mere...